Glazované kachní prsa

Glazed Duck Breasts

Glasovaná kachní prsa

Glazed Duck Breasts

Porce: 4
Časová náročnost: 15 minut
čas grilování: 20 minut
Celkový čas: 35 minut



Po mém katastrofálním prvním pokusu o kachnu s hrachovým rizoto (gumová kachnička) jsem byl fascinovaný tímto šťavnatým a super chutným masem. Úspěšně jsem ji teď několikrát vařil a pokaždé je to lepší. Křupavá kůže, spojená s kari nebo sladkou úpravou. Tentokrát jsem ji chtěl dopřát trochu více tepla. A tak jsem udělal glazuru z hnědého cukru a Srirachi, která přinesla slast pro mé chuťové pohárky.

Složení
• 4 kachní prsa
• sůl a pepř podle chuti
• 1/3 šálku hnědého cukru
• 2 polévkové lžíce. Sriracha (chilli omáčka)
• 3 lžíce. máslo rozehřáté
• 1 stroužek česneku, strouhaný
• 1 koruna z brokolice, nakrájíme na růžičky
• 12 mini kapusty, stopky odstraněny a nakrájené na polovinu
• 24 mini brambory
• 2 polévkové lžíce. máslo rozehřáté
• sůl a kopr podle chuti

Postup
1.Předehřát gril na 400 ° C.


2.Zkombinovat hnědý cukr, Sriracha, máslo a česnek. Opatrně ořízněte kachní kůži nožem v diamantovém vzoru, dávejte pozor, abyste neprořízli maso, jen kůži a tuk. Okořeňte vaše kachní prsa podle chuti pomocí soli a pepře.


3.Umyjte brambory, nakrájejte na polovinu, pak přelijte s rozpuštěným máslem, koprem a sůl. Položte nařezanou stranou dolů, na vymazaný plech a položte je na gril na nepřímé teplo.


4. Přelijte brokolici a růžičkovou kapustu s o něco méně než polovinou směsi Sriracha, umístěte zeleninu do grilu-wok pánve a na gril nad nepřímé teplo. Umístěte kachnu, boční kůží dolů, na gril nad přímé teplo, grilujte je po dobu 7 minut. Nezapomeňte prohodit brokolici a růžičkovou kapustu párkrát, aby se nepřipálily.

5. Poté co jste ogrilovali kůži do křupava, přelijte horní část směsí Sriracha. Přesuňte kachnu po 2 minutách z přímého tepla a pečte 8 minut za otáčení a podlévání tak, jak se vám líbí. Poté vraťte kachnu do přímého tepla, a obě strany kůže grilujte po dobu dalších 2 minut a podlijte také párkrát.

6.Vyndejte kachnu z grilu a nechte 5 minut odstát. Podáváme s křupavými brambory a pečenou brokolicí a kapustou.

Dobrou chuť!