Kuřecí prsa

plněná kozím sýrem a šunkou Prosciutto

Grilovaná kuřecí prsa

plněná kozím sýrem a šunkou Prosciutto

 

6 porcí 


Doba přípravy:      20 minut 
Doba vaření:          16 minut

 

Aktivně jsem poprosil všechny, kdo zkoušeli tento recept, aby mi poslali jejich fotky, a teď mám konečně možnost vytvořit toto a podělit se. Kozí sýr je velmi slaný sýr a prosciutto je velmi slaná šunka, takže když to smícháme, máme velmi slanou a bohatou směs na plnění kuřecích prsou. Příprava byla o dost jednodušší, než jsem čekal a zároveň je to velká část toho receptu.

Ingredience:

  • 8 vykostěných kuřecích prsou s kůží
  • ¼ šálku grilovacího koření
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek šunky prosciutto nakrájenou na tenké proužky
  • 1 šálek sýru ricotta
  • ½ šálku nadrobeného kozího sýru
  • ½ šálku nadrobno nakrájených meruněk
  • 1 lžíci nasekaného čerstvého oregana
  • 1 lžíci balzamikového octa
  • 1lžičku nahrubo namletého černého pepře
  • 2 nadrobno nakrájené jarní cibulky

Postup:

1.  Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.

2.  Položte kuřecí prsa kůží dolů. Rozřízněte napůl podle obrázku. Lehce naklepejte a dejte na stranu. Pokud máte s tímto úkolem nějaký problém, zeptejte se na pomoc místního řezníka.

3.  Ostrým nožem vytvořte kapsu asi 2,5 centimetru dlouhou od horní strany kuřete po spodní stranu. Prsty kapsu trochu roztáhněte. Okořeňte maso grilovacím kořením, solí a pepřem zevnitř i zvenku.

4.  Ve velké míse smíchejte prosciutto, sýr ricotta, kozí sýr, meruňky, oregano, ocet, pepř a jarní cibulky. Ochuťte podle chuti solí.

5.  Rozdělte směs, kterou budete naplňovat kuřecí kapsy, na 8 stejných porcí a vytvarujte z každé z nich pevně zabalený oválek.

6.  Dejte 1 porci náplně do kuřecí kapsy. Naklepanou část masa přehneme přes náplň a utěsníme přitlačením na stranách.
Kuře je takto naplněné a připravené na gril. Mě zbyla náplň navíc, tak jsem vytvořil pár prosciutto válečků.

7.  Grilujte kuře stranou s kůží dolů 6 až 8 minut, poté otočte a grilujte dalších 6 až 8 minut dokud nebude kuře úplně propečené a náplň nebude horká.


Toto jídlo servírované s jednoduchým zeleným salátkem bylo absolutně božské. Bylo to chuťově bohaté a výborné a někteří z nás si šli velmi rychle přidat.