Máslové burgery

hamburgery

Jemné máslové

hamburgery


Dřív se hamburgery smažily na máslu a máslem byly také potřeny hamburgerové housky. Bylo toto spojení osudové? Ano, je, zkuste tyto hamburgery a uvidíte sami. 
26. března jsem se zúčastnil show Venkovský život a měl jsem možnost pozorovat video Teda Readera, kde vyprávěl o tomto nejlepším máslovém hamburgeru! Bylo to skvělé koukání a na konci se všem jen sbíhaly sliny.
 

Ingredience:

  • 1400g mletého hovězího masa
  • 450g mletého vepřového masa
  • 4 lžíce změklého másla
  • 40ml Jacka Danielse
  • 1 nadrobno nakrájenou cibuli
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíci omáčky Worcester
  • 1 lžíci dijonské hořčice
  • Špetku soli, pepře a pálivé papriky
  • 1 lžíci nasekané čerstvé petržele
  • 6-12 housek na hamburgery
  • ½ šálku rozpuštěného másla na potření housek

Postup:

1.    Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.

2.    Ve velké misce smíchejte maso, cibuli, česnek, Jacka Denielse, hořčici, Worcestrovou omáčku, máslo a koření. Abyste dosáhli ještě lepších výsledků, mějte maso studené, ale ne zmražené. Také nezapomeňte nechat ve směsi kousky másla; úplně je nerozmačkejte. Použijte prsty na promíchání směsi a až je vytáhnete, měli byste je mít trochu prokřehlé, tak poznáte, že má maso správnou teplotu.

3.    Rozdělte maso na 12 asi 100g kuliček. Nejjednodušší způsob, jak odhadnout váhu kuliček, je použít lžíci na zmrzlinu. Poté z kuliček udělejte placky. Rovné placky se budou péct rovnoměrněji a rychleji než kuličky.

4.    Aby byly hamburgery dobře propečené, grilujte je 4 až 5 minut z každé strany. Když už budou skoro hotovy, můžete je potřít vaší oblíbenou barbecue omáčkou, poté na ně položte malý kousek másla tak, aby se rozpustilo přímo do masa.

5.    Potřete housky na vrchu rozpuštěným máslem a grilujte vnitřkem dolů, až housky zezlátnou a nezačnou být křupavé.

6.   Podávejte s vaší oblíbenou oblohou, nebo buďte odvážní, zkuste něco nového, třeba pálivou barbecue omáčku.